Smørstekt torsk med bacon

Mitt første innlegg på min nye side, er til ære for min vakre kone. En av hennes favoritter er nemlig torsk, eller Thorsk som vi sier her. Jeg føler meg ikke alltid komfortabel med å lage fisk, men dette var både raskt, enkelt og veldig godt! Smørstekt torskeloin med søtpotetstappe, pastinakkpuré og glasert sjalottløk. Server med en saus av smør, lime og soyasaus + baconbiter – herlig. 

Her er fremgangsmåten:
Ta frem torsken fra kjøleskapet, salt på begge sider og la den hvile mens du lager tilbehøret. Jeg startet med å sette inn bacon i stekeovnen (210 grader, ca. 15 min.) mens jeg stekte sjalottløken. Fortsett med å koke pastinakkpuré og søtpotetstappe samtidig. Torsken steker jeg til slutt.

SAMSUNG CSC

Glasert sjalottløk:
1 pakke sjalottløk
1 ss smør
litt sukker
skall og saft av en sitron
litt pepper

Skrell sjalottløken, og stek den i en stekepanne sammen med smøret.Dryss over litt sukker og stek videre. Riv sitronskall og klem over saften. Jeg liker at sjalottløken er skikkelig mør, så jeg puttet alt i en skål og satte i stekeovnen på 190 grader. Der stod den til alt det andre var ferdig….

Pastinakkpuré:
1 stor pastinakk
vann
litt salt
1/2 til 1 dl. matfløte
1 ss smør
litt nykvernet pepper

Skrell og del pastinakken i biter, legg bitene i en kjele og hell på vann slik at det dekker. Kok pastinakkbitene møre (tar ikke så lang tid). Sil av vannet og tilsett en skje smør, matfløte (vi bruker light) og salt og pepper. Bruk en stavmikser og du har et supergodt tilbehør.

Søtpotetstappe:
1 stor søtpotet
vann
litt salt
1/2 til 1 dl. matfløte
1 ss smør
litt nykvernet pepper

Se fremgangsmåten til pastinakkpuré.

Saus:
100-150 g smør
1/2 dl. soyasaus
1 lime
bacon

Brun smøret i en stekepanne, hell det over i et sausenebb eller skål, la avkjøle litt og tilsett soyasaus og lime. Tilslutt klipper du baconbiter og har i sausen.

Thorsk:
Skyll av saltet på torsken i kaldt vann. Tørk av på tørkepapir. Stek i smør til den får en fin stekeskorpe. Server rykende varm – enjoy!

1 tanke på “Smørstekt torsk med bacon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s