Kokosbolle med jordbærhjerte

På søndag er det både valentinsdag og morsdag. Kjæresten min er glad i sjokolade, jordbær og kokosboller. Hva er da bedre enn å servere kokosboller med jordbærhjerte? Prøv, det er enklere enn du tror. De ser imponerende ut og er kjempegode!

SAM_0279.JPG

Kokosboller med jordbærhjerte:

  • 4 eggehvite
  • 1 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 4 plater gelatin
  • 1 pakke Digestive kjeks
  • 3 plater mørk kokesjokolade
  • 2 ss kokosfett (eks. Cocosa)
  • jordbær
  • kokos

Gjør slik: Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du visper eggehvitene stive. De skal være så stive at du kan snu bollen uten at noe renner ut. Ha så i vaniljesukker og sukker og pisk videre til alt er godt blandet og stivt. Etter 4-5 min. så tar du ut gelatinplatene av det kalde vannet, og smelter i en bolle over vannbad. Gelatinen skal smelte helt og bli flytende. La gelatinen kjøle seg ned mens du legger kjeks på et brett dekket med bakepapir. Legg et jordbær på hver kjeks (jeg liker å dykke jordbæret i sjokolade også). Nå har sikker gelatinen blitt kald, så bland/visp gelatinen med eggehvitene og ha blandingen i en sprøytepose. Dekk jordbær med kokosbollemasse og sett fatet i fryseren mens du smelter sjokolade og kokosfett. Smelt sjokoladen og kokosfettet langsomt, vannet under trenger ikke å fosskoke. Sjokolade smelter ved 33 grader. Kokosfettet gjør at sjokoladen blir mer tyntflytende, noe som gjør det lettere å dekke de kalde kokosbollene med sjokolade. Jeg setter sjokoladebollene på en rist over en stekeplate dekket med bakepapir, før jeg drysser kokos over til slutt. Blir det ikke «happy ending» etter disse kokosbollene, så kan jeg ikke hjelpe deg….;) God valentinsdag!

1 tanke på “Kokosbolle med jordbærhjerte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s