Lakrispannacotta med bringebærgelé

Her kommer oppskriften på desserten denne valentinsdagen. Både lakris, bringebær og vanilje er kjent som afrodisiakum, så en lakrispannacotta med bringebærgelé må vel gå «rett hjem»? Den smaker i alle fall helt himmelsk!

Lakrispannacotta (til 4 personer):

  • 4 dl. kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl. sukker
  • 2 blad gelatin
  • 1, 5 ts. lakrispulver (jeg bruker Hedbogård lakrispulver fra Iran, kjøpt på TGR)

Bringebærgele:

  • frosne bringebær
  • litt sukker
  • 1 blad gelatin

Kok opp kremfløte, vaniljestang (del den først og skrap ut frøene), sukker og lakrispulver. La småkoke i 15. min. I mens lar du gelatinplatene ligge i kaldt vann. Ta av fløteblandingen etter 15. min. Sil av vaniljestangen og legg det tilbake i kjelen. Kryst ut vannet av gelatinen og legg i fløteblandingen. La gelatinen løse seg opp, bland godt og ha i fire dessertskåler. La stå over natten i kjøleskap. Kok opp bringebær og sukker og la det putre i en fem minutter. I mens legger du gelatin i kaldt vann. Etter fem minutter så presser du vannet ut av gelatinen, har det i bringebærene slik at det løser seg opp og legger et tynt lag på lakrispannacottaen som nå er stivnet.

 

Server gjerne med et mynteblad. Mmmmmmmmmmmmm! Stemningen kommer av seg selv 😉

1 tanke på “Lakrispannacotta med bringebærgelé

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s