Advarsel….hjemmelaget potetgull (forsøk nr. 1)

SAM_0319.JPGDet er lillelørdag og tid for litt kos. Ikke alt jeg lager blir like vellykket. I dag prøvde jeg meg på hjemmelaget potetgull…

Det så ut som potetgull og luktet som potetgull – smaken kan diskuteres 😦

Jeg hadde funnet ut at jeg ville forøke å lage potetgull i ovnen, for å få ned fettprosenten og gjøre det litt sunnere. Tre-fire mandelpoteter ble skåret løvtynt med mandolinen (kan bruke ostehøvel) min og lagt i kaldt vann for å trekke ut stivelsen og beholde fargen. So far so good. Etter et par timer i kaldt vann la jeg potetene til tørk på et papirhåndklede og fant frem en 6 l. frysepose som jeg ville riste potetskivene med litt olje og krydder. Så spredte jeg potetene på et bakepapir på en stekeplate og satt potetene inn i ovnen på varmluft på 220 grader…..her må man passe godt på. Noe ble brent, noe ble mykt og noe så ganske perfekt ut.

SAM_0315.JPG

Om det smakte godt? Tja…..jeg skal ikke lure noen – jeg kommer ikke til å slutte å kjøpe potetgull i fremtiden til fordel for hjemmelaget. For en gang skyld virker det som om kjøpeproduktet slår det hjemmelagde.

Likevel skal jeg gjøre noen forsøk til. Jeg har nemlig hørt om noen som har lagd potetgull i mikrobølgeovn – jeg er skeptisk, men følg med på del to 😉

1 tanke på “Advarsel….hjemmelaget potetgull (forsøk nr. 1)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s