Verdens beste pizzasaus!

SAM_0350.JPG

Uten å skryte – her er verdens beste pizzasaus! Hemmeligheten ligger i å tilsette litt honning og litt spisskumen….

Jeg pleier å lage mye pizzasaus når jeg først lager – en dobling av oppskriften er et minimum. Da kan jeg fryse ned saus i fryseposer og ta opp sausene når jeg skal lage pizza og har litt dårlig tid. Det å lage mye saus tar ikke så mye lenger tid enn å lage litt, men jeg sparer myyyye tid på å fryse ned:)

Verdens beste pizzasaus:

 • 3 bokser hakket tomat
 • 1 liten boks tomatpuré
 • olivenolje (ca. 4 ss)
 • 1 dl. kyllingbuljong
 • 1 ss flytende honning
 • 4 fedd hvitløk
 • 5 sjalottløk
 • 1 ts cayennepepper
 • 1 ss oregano
 • 2 ts spisskummen
 • frisk basilikum
 • 1-2 ss sukker
 • salt og pepper

Gjør slik: start med å frese løk og hvitløk blankt og mykt i oljen.Tilsett buljong og tomatpuré og la det frese litt til. Tilsett så resten av ingrediensene og la det koke lenge (minst en halv time – jeg lar det småkoke en time). Til slutt så kjører du det glatt med en stavmikser…..

Til valentinsdagen fikk jeg pizzastein av min vakre kone. Denne skal tas i bruk til i morgen. Mer om hvordan vi lager pizza da – følg med 😉

Se her, hvis du vil lage en ekte 80-talls pizza!

80-talls-pizza

loading…

 

 

 

16 tanker på “Verdens beste pizzasaus!

 1. Tilbaketråkk: Fredagspizza |

 2. Tilbaketråkk: Selvlagd Grandiosa….aprilsnarr! |

 3. Hadde ikke sjalottløk og ikke spisskummen så brukte vanlig løk og noe annet krydder. Lagde den på slump og den ble veldig god! Godt utgangspunkt! Skal prøve en annen gang når jeg har alt riller oppskriften. 🙂

  Liker

  • Hei. Dette er en oppskrift som jeg pleier å lage og putte i fryseren. Tipper denne oppskriften holder til en 5-6 pizza, kommer litt an på hvor stor du lager og hvor mye saus du har på. Frys det som blir til overs i «porsjonsposer», så har du til neste gang også. Lykke til 🙂

   Liker

  • Tusen takk for kommentar og så bra at du likte den. Jeg har forsøkt mange forskjellige oppskrifter, men kommer alltid tilbake til denne:) Håper du finner noe annet du liker også. Ha en fin kveld.

   Liker

  • Hei Kristian. Det var kanskje litt unøyaktig skrevet. En boks hakket tomat er på 400 g og en liten boks tomatpuré er på 140 g. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Jeg skal forandre i bloggen. Hilsen Thor

   Liker

   • Takk! Jeg syntes kanskje det ble litt mye tomater, men da ble det rett likevel. Gleder meg til å prøve den! Akkurat nå ligger den i fryseren. 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s