Fredagspizza

Er det noe som smaker mer fredag enn Pizza? Helt siden 80-tallet har pizza vært nordmenns favorittmat på fredager. Ja, ja, jeg vet at mange sverger til taco….jeg skal ta for meg hvordan fredags-taco kan løftes mange hakk til neste fredag 😉

SAM_0358.JPG

For å spare tid, så benytter jeg meg av en gammel kjenning før jeg går på jobb på fredagsmorgenen – brødbakemaskinen! Legg alt i brødbakemaskinen før du går på jobb og du har en ferdig deig i det du kommer inn døren. Det tar deg toppen fem minutter….

Pizzadeig (tykk fredagspizza-bunn):

  • 25 g tørrgjær
  • 2,5 dl lunket vann
  • 8 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning
  • 2 ss olivenolje

Bland honning og olivenolje i det lunkne vannet og salt og tørrgjær i melet. Bland så alt i en eltebolle (eller i brødbakemaskinen!) og elt deigen i ca. 10 min. for hånd eller i en eltemaskin. La deigen heve i minst 30 minutter på et lunt sted med et håndklede over.

Vi bruker verdens beste pizzasaus til vår pizza (anbefales!). Se oppskriften i innlegget for Thorsdag (eller trykk på lenken).

Fyll: Jentene mine er litt kresne, så vi holdt oss til skinke, paprika og sjalottløk denne gangen. Løken og paprikaen stekte vi mykt og blankt før vi hadde det på pizzaen. Både paprika og løk blir mildere og søtere av denne prosessen. Skinke, løk og paprika blir fordelt over verdens beste pizzasaus og til slutt har vi en blanding av jarlsbergost og parmesanost på toppen.

Da mangler bare god drikke og gullrekka 😉

 

 

1 tanke på “Fredagspizza

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s