Skinnstekt skrei – den er grei!

Skinnstekt skrei med ertepuré, sprøstekt seranoskinke og hollandaisesaus – middagen kan ikke bli bedre!

SAMSUNG CSC

Start med å steke seranoskinke. Det blir supergodt med den salte, sprø seranoskinken over. Hvis du liker bacon over – prøv dette! La den renne av seg på et tørkepapir og klipp opp i små biter.

Kok så ertepuré. Ta en pose frosne erter og la de koke seg møre. Hell av vannet, tilsett en skje med smør, litt fløte (ikke nødvendig, men godt) og litt maldonsalt. Bruk en stavmikser eller moser til slutt.

På tilsvarende måte lager du pastinakkmosen. Jeg brukte tre små pastinakk og to skiver med kålrot. Kok grønsakene møre, hell av vannet, litt smør, litt fløte og litt salt. Bruk en stavmikser eller moser til slutt.

Før du steker torsken så salter du med maldonsalt og lar torsken ligge med salt på i ca. 20 min. Skyll torsken i kaldt vann før du skal steke den. Torsken stekes i godt smør, med skinnsiden ned – ca. 5 min. Snu den og stek et par minutter til. Den er ferdig når den «flaker» seg.

Holandaisesaus:

  • 3 eggeplommer
  • 3 dl vann
  • 2 ss 7% eddik
  • løk
  • 1 laubergblad
  • klarnet 200 g smør
  • salt og pepper
  • SAMSUNG CSC

Gjør slik: pisk eggeplommene i et vannbad med kokende vann. Bland vann, eddik, laubergblad og løk i en kjele og reduser til under halvparten. Klarne smøret (la smelte på lav varme, da får man klart og fint smør som man kan skille). Sil av løk og lauberblad og spe med dette. Ta så bollen ut av vannbadet og spe med smøret. Smak til med salt og pepper.

1 tanke på “Skinnstekt skrei – den er grei!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s