Marengs UTEN egg!

marengs

Jeg leste på nettet om en erstatning for egg, som hørtes helt utrolig ut. Fra avfall til en fullverdig eggerstatning? Kokken Thor måtte så klart prøve ut om dette fungerte. Her er resultatet:)

«I stedet for egg så kan man bruke «vannet» som kikerter ligger i,» kunne jeg lese forleden. Dette har franske kokker brukt i årevis. For godt til å være sant? Jeg måtte prøve.

Marengs uten egg:

  • «vannet» fra en boks kikerter
  • 3 dl sukker
  • limesaft fra en halv lime

Kan virkelig denne litt ekle laken bli til hvit marengs? Jeg satte i gang å piske på høy hastighet.Mens jeg pisket, varmet jeg sukkeret i 5 min. på 200 grader. Først ser det ut som laken ikke vil stivne. Men, etter rundt 5. minutter med kraftig pisking skjer det noe. Den gule laken blir både hvit og stiv. Sukkeret blandes i og jeg pisker videre. Til slutt har jeg i noen dråper lime.

Blandingen sprøytes på en bakebrett dekket med bakepapir, og stekes/tørkes på 95 grader i ca. 2 timer.

Marengene ble hvite, delikate og fine. Hva med smaken? Mine beste til å teste nye ting er mine døtre. Konklusjonen er at de ser fine ut, smaker ok og at vanlig marengs smaker bedre. Min yngste datter mener at det kanskje hadde vært godt med litt peppermynteolje i, og kanskje litt sjokoladebiter….

Den eldste prinsessen i familien (kona) syns derimot at dette smakte bedre enn vanlige marengs, også flere av mine kolleger sa det samme. De blir nemlig skikkelig seige og fine i konsistensen.

Sluttreplikk – dette var suverent!

 

1 tanke på “Marengs UTEN egg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s