Priskrig på appelsiner, gulrøtter og egg – hurra!

Endelig er det priskrig på matvarer som både smaker godt og gjør godt! Tre kilo appelsiner, 48 egg og to kilo gulrøtter for 19 kroner…..helsprøtt.

I november 2014 så utfordret Forbrukerinspektørene, FBI, tre fagfolk til å velge ut fem av de sunneste matvarene vi kan spise. Disse var klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius, avdelingsdirektør Henriette Øien i Helsedirektoratet og professor i ernæring ved Universitetet i Oslo, Lene Frost Andersen. Førsteplassen gikk til gulroten! Nå kan man kjøpe en kilo gulrøtter for under tre kroner! Visste du forresten at kokte gulrøtter er bedre enn rå? Da frigjøres nemlig antioksidkanter som både beskytter mot kreft og styrker immunforsvaret. Kok gulrøttene i appelsinjuice og litt honning – herlig !

Appelsiner – nå på sitt beste. En stor kilde til c-vitaminer og kalsium og smaker fantastisk. Dessuten er det mange som tror at denne frukten inneholder såkalte «minuskalorier». Dette betyr at du blir slankere jo flere du spiser – ha ha! (se her). Akkurat dette har jeg liten tro på, men at appelsiner både smaker godt og gjør godt er alle enige i.To kroner og femti øre for en kilo! Sett i gang – appelsinjuice, appelsin med kanel, i salat, i kaker, på frokostblandingen. Her er det bare å bruke fantasien. Vi har kjøpt inn noen kilo og både spiser og juicer. Du får verdens billigste ferskpressede appelsinjuice – frys den ned i litersposer da vel!

Fun fact: navnet appelsin betyr kinesisk eple og ordet stammer fra nederlandsk. Opprinnelsesområdet for appelsin er jo Kina, så det passer fint.

priskrig.png

Egg er et fantastisk produkt. Nå kan man kan kjøpe 12 egg for under to kroner – helt herlig. Til alle som kjøper dyre proteinpulver og spiser store biffer: egg inneholder den høyeste kvalitet av protein du kan kjøpe, eggehviten er ren protein og vann. Eggeplommen er en av de få matvarene som inneholder vitamin d. Egget inneholder så mye som er bra for deg at produsenten kan fortelle at «egg inneholder alt – bortsett fra vitamin c». Den har du jo fått fra appelsinen:)

 

Fun fact: hvis du vil se om et egg er ferskt – putt det i en bolle med vann. Hvis det synker er det ferskt.

Norske egg kan spises langt over datostempling. Grunnen til datostemplingen på egg er frykten for salmonella i andre land. Norge har ikke hatt noen eksempler på dette og denne frykten er ubegrunnet. Holdbarheten på egg varer leeeenge!

1 tanke på “Priskrig på appelsiner, gulrøtter og egg – hurra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s