Lettvinn ostesufflé

suffle8

Jeg trodde aldri at man kunne sette ordene «lettvinn» og «ostesufflé» sammen, men det kan man gjøre fra i dag. Dette var ikke vanskelig.

Jeg liker oppskrifter hvor det står at man skal ta litt av hva man har…..ikke at man må ha en bestemt ost. Denne oppskriften er slik.

Ostesufflé:

  • 450 g ost (jeg brukte, Ridderost, Kongsgård og litt Zanetti grana padano)
  • 5 eggehviter
  • timian
  • 5 eggeplommer
  • 1,5 dl fløte

Start med å putte osten i en foodprosessor. Du vil da få en finhakket ostemasse. Pisk sammen 5 eggeplommer og ha så i fløte, pisk videre. Ha eggeplommer/fløte i ostemassen og rør godt ut. Klipp litt timian og ha i ostemassen. Ta så eggehvitene og pisk stive med en hurtigmikser. Bland ostemassen og den stive eggehviten forsiktig med en slikkepott. Ha i salt og pepper.

Ta fire ildfaste former (crème brûléeformer brukes her). Smør formene med smør og ha litt parmesan i kantene. Legg ostemassen i formene (ikke helt opp).

Jeg hadde sett en kokk steke noe liknende i 10 minutter på 250 grader – dette stemte ikke. Jeg måtte sette temperaturen på 190 grader og steke rundt 20 minutter. Denne ble servert med baconskiver og en grønn salat med dressing av balsamicoeddik, hvitløk, sjalottløk, olivenolje, honning og dijonsennep. Dette ble utrolig godt!

suffle9

1 tanke på “Lettvinn ostesufflé

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s