Spicy fiskekaker med nudelsalat

sei7Jeg elsker kjøttkvernen min! Ikke bare lager den verdens beste karbonadedeig, den hjelper til med å lage gode fiskekaker også. Fiskekaker er billig, sunt og godt. Lyst på litt spice i hverdagen? Prøv disse:)

Spicy fiskekaker:

  • 400 g seifilet (en fiskeblokk)
  • 1 lime
  • 1/2 ss curry paste
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 ss maisenamel
  • 1 ts pepper

Skjær fisken i små biter og kjør de gjennom kjøttkverna (fisken må være kald). Ha farsen i en foodprosessor med eltekrok og ha i salt. Ha så i egg, pepper, skallet til en lime og currypasta. Mens du kjører på laveste hastighet, sper du med kokosmelk. Til slutt har du i maisenamel. Farsen skal være slik at du lett kan lage «kaker» av den. Lag de små.

Server med en salat av 1/2 pakke risnudler, 1 rød paprika, 3 vårløk, sesamfrø og to gulrøtter. Kok risnudlene som anvist på pakken. Kutt vårløk i små biter. Kutt gulrøtter og paprika i små «staver». Bland alt sammen. Ha på en dresing av to ss soyasaus, saften av en lime og en ss honning.

Litt sweet chili saus på kanten – Nam!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s