Cajunske kyllingbryst – Cajun Chicken

Det cajunske kjøkken er spennende.  I motsetning til det kreolske kjøkkenet som utviklet seg på de store plantasjene i sørstatene i USA, stammer cajun-kjøkkenet fra de fattige områdene i Louisiana. Jambalaya og Gumbo er kjente retter. Kombinasjonen av sterke krydder, ris, grønnsaker og frukt er fremtredende.

cajunkylling3

Denne kyllingretten er god. Den er enkel og har basis i en krydderblanding som jeg fant på en amerikansk side for mange år siden. Den ble «fornorsket» og siden dukket opp med jevne mellomrom på middagsbordet vårt.

Cajun chicken:

  • 4 gode kyllingbryst
  • 3 ss olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ts paprikapulver (vi bruker en med «røksmak»)
  • 1/4 ts cayenne pepper
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 revet løk

Bland krydder olje og løk i en pose og legg kylligbrystene i. Klem godt rundt og la krydderet sette seg på kyllingen. La gjerne kyllingen ligge i krydderblandingen i en times tid. Ta kyllingbrystene  ut av posen og legg dem på et bakepapir i en langpanne. Jeg smører alltid bakepapiret med litt olje. Stekes på 200 grader, midt i ovnen i ca. 30 minutter. Denne gangen stekte jeg tynne løkskiver og paprika sammen med kyllingen, det ble godt.

Kyllingen ble servert med en salat bestående av ananas, avokado, chili og granateple, samt en mos av søtpotet, gulrot og litt vanlig potet. Ha i litt smør og matfløte i rotmosen for å skape fest;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s