Vaniljemakroner

Vaniljemakroner.png

Makroner; så enkelt og så vanskelig. Som den utålmodige sjelen jeg er, tok det lang tid før jeg behersket disse. Budskapet er; følg oppskriften. Står det «skjæres inn» så ikke bruk hurtigmikseren!

Jeg simpelthen elsker disse munnfullene. De kommer i alle varianter og smaker og består stort sett av eggehvite, mandler og sukker. Jeg har, som sagt, gjort mange tabber når jeg har lagd mine egne makroner. Men når jeg fikk det til, wow, da var det ikke like godt med kjøpevarianten….

Vaniljemakroner:

  • 1 3/4 dl mandler
  • 2 1/2 dl melis
  • 2 eggehviter
  • 1/2 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt

fyll:

  • 4 ss smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 1/2 dl melis

Start med å male mandler og melis. Skold mandlene hvis du gidder. Makronene blir penere av det, men det tar sin tid. Det er ikke alltid jeg gidder. Mal de sammen i en foodprosessor slik at det blir som mel. Visp eggehviter stive i en bolle. Det kan være lurt å ta ut eggene en time før du skal lage makronene. Romstempererte eggehviter blir lettere stive en kalde. Når eggehvitene er stive så visper du forsiktig inn sukkeret. Begynn med en spiseskje og øk mengden etterhvert. Ha til slutt i vaniljeekstrakt.

marengs3

Nå kommer en av de tingene som er veldig viktig. Du skal nå «skjære inn» eller vende inn mandel- og melisblandingen. Dette må gjøres forsiktig, ellers vil det bli som en suppe….Når du har fått inn mandel- og melisblandingen i eggehvitene har du blandingen i en sprøytepose og klemmer ut små makrontopper og bunner. Det er kjekt med en makronmatte i silikon, men bakepapir fungerer også utmerket. De skal være på størrelse med en femkroning.

IMG_2636

Så kommer den neste tingen som er viktig. Makronene må nå tørke, minst en halv time før de skal settes i ovnen. Varm ovnen imens til 160 grader. I min ovn så må makronene stekes i 17 minutter. I oppskrifter står det 10-15 minutter, men jeg har opplevd at dette er for lite. Resultatet da er at makronene sitter fast i underlaget da de ikke er tørre nok. Har du kommet hit uten problem, vil resten gå av seg selv. Bland sammen fyllet og sett en topp og en bunn sammen. Til slutt kommer den morsomme delen, spisingen!

2 tanker på “Vaniljemakroner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s