Spagetti med kjøttsaus – fantastisk godt!

Spagetti med kjøttsaus kan være så utrolig godt, hvis det lages på «riktig» måte. Denne oppskriften må ikke deles, da den er autentisk og fantastisk god! Glem «Dolmio-dag» og Toro-saus. Nå er det Kokken Thoros spagettisaus som gjelder!spagetti7

Spagettisaus:

 • 1 løk
 • 8 ss god olivenolje
 •  3 gulrøtter
 • 2 selleristenger
 • 4 fedd hvitløk
 • 1 boks med hermetiske tomater
 • 1 terning kylling-/hønsebuljong
 • 0,5 l vann
 • 1 liten boks tomatpureè
 • 1/2-1 ts salt
 • 1/2-1 ts pepper
 • 1 ss honning
 • Litt kvernet pepper
 • Parmesan
 • fersk basilikum
 • 400 g høyrygg av okse som kvernes i kjøttkvern (eller ferdig karbonadedeig)

Finhakk løken og stek i olivenolje til den blir fin og blank. Finhakk selleri og gulrøtter i en foodprosessor. Stek dette sammen med løken  i ca. 10 min. Finhakk hvitløk og ha i. Stek i et par minutter. Ha i buljongvann og la dette koke til det er redusert til halvparten. Ha i tomatpuré og boksen med tomater og kok videre. Min datter vil at sauser skal være uten klumper, så på dette tidspunktet bruker vi stavmikser på sausen. Smak til med honning, salt og pepper. Kvern kjøttet til kjøttdeig, stek i en stekepanne og ha i sausen.

Kok så opp spagetti. Vi bruker grov pasta og tørket pasta. Italienerne sverger til tørket spagetti, da dette opprinnelig var «nødmat» og den kan kokes «al dente». Server spagetti med kjøttsaus, fersk basilikum og nyrevet parmesanost.

spagetti7

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s