Jordskokksuppe med jordskokkchips og stekt seranoskinke

Jordskokk er en urt i kurvblomstfamilien (samme som solsikke) og har noen fantastiske knoller. Den var utbredt i Norge før poteten tok over. Jordskokk inneholder inulin, C vitamin og kalium. Inulin er et karbohydrat som ikke påvirker blodsukkernivået og er derfor ypperlig for diabetikere (wikipedia.org).

IMG_2621

Jordskokk smaker fantastisk. Søt og nøtteaktig i smaken. Denne suppen er noe av det beste jeg kan få. Jordskokk er forholdsvis dyrt da de er litt vanskelig å plukke opp i forhold til poteten. Likevel, kommer du over noen så kjøp. I sommer har jeg planer om å dyrke mine egne. Prøv å kombinere med pastinakk – kjempegodt!

Jordskokksuppe:

  • 300 g rensede jordskokker (hold av et par til å lage chips)
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1/2 dl hvitvin
  • ca. 8 dl melk (ev. halvparten melk og halvparten fløte)
  • salt og kvernet pepper
  • noen dråper sitronsaft
  • seranoskinke

Kutt opp løk og hvitløk og fres sammen med smør i en kjele.  Tilsett jordskokk og fres de varme.Tilsett hvitvin og kok det inn. Mesteparten av vinen fordamper. Tilsett melk og la den småkoke i 15-20 minutter. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sprøstek noen skiver seranoskinke og lag jordskokkchips til å ha i suppen. For å lage jordskokkchips så må du først kutte jordskokk løvtynt. Stek de i varm rapsolje og strø flaksalt over. Server suppen med sprøstekt seranoskinke, jordskokkchips og godt brød til.

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/ecca3381edd379e3b6af4748f51cc02959578706

 

1 tanke på “Jordskokksuppe med jordskokkchips og stekt seranoskinke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s