Sprø baguetter

Hvis det er noe som gjør meg sprø (ha-ha), så er det å finne ut at baguettene jeg laget ble myke som loff.  Baguetter tar tradisjonelt sett lang tid å lage. Her kommer et lite tips til en litt hurtigere versjon, som også blir sprø:)

Baguetter (to stykker):

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl lunket vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ss olje
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt

Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett lunket vann og olje. Elt deigen godt til den blir seig og fin. Livet mitt ble et annet etter jeg kjøpte en eltemaskin.

La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter. Form så to avlange baguetter. Disse bør være tynne. Skjær noen snitt i deigen, på tvers av baguetten. La så baguettene etterheve til dobbel størrelse. Nye 45 minutter. I mens baguettene hever, setter du stekeovenen på 250 grader. I bunnen av stekeovenen setter du en jerngryte med ca.1,5 liter vann. Sett stekebrettet med baguettene over jerngryta og stek i ca. 25 minutter. Husk å la det være en glippe mellom stekebrett og jerngryte.

Dette tipset fang jeg på misasmat.no for noen år siden. Skal vi lage raske og gode baguetter, er dette oppskriften jeg bruker. Hilsen Kokken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s