Makedonia – shhhhhhhh!

Kokken befinner seg for tiden i Makedonia, ved den store innsjøen Ohrid. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk før vi reiste. Innlands badeferie, Makedonia ligger ovenfor Hellas og har ingen kyststripe. Dette må være den største feriehemmeligheten i Europa, ikke fortell den til noen……

Ohridsjøen befinner seg på 700 moh og ligger på grensen mellom Albania og Makedonia. Byen Ohrid ble grunnlagt ca. år 600 e.kr. og befinner seg på UNESCOs verdensarvliste sammen med Ohridsjøen og dens omgivelser. Ohrid er en fantastisk sjarmerende by og det beste er å finne seg innkvartering midt inne i byen, gjerne med egen brygge. Ohridsjøen har krystallklart vann og holder 24-25 grader, akkurat passe avkjølende.

Maten er et kapittel for seg selv. Makedonsk mat likner på gresk med en twist. De har fantastiske råvarer og serverer suverene måltider. Liker du gresk og italiensk mat vil du elske makedonsk. Gryteretter, fylt paprika og tomat, salater og herlig fisk – rett fra Ohridsjøen.


Har du smakt makedonsk vin? Det hadde ikke jeg heller før jeg kom hit. Med litt dårlige erfaringer fra Hellas og Tyrkia ble jeg meget positivt overrasket. Makedonsk vin baserer seg hovedsakelig på druen Vranec (rødvin), og vi fant denne ytterst smakfull og god. Med vinproduksjon i over 120 år, burde de vite hva de gjør.

Prisene i Makedonia er de billigste i Europa. Et godt måltid for fire personer ligger mellom fire- og sekshundre kroner til sammen. Da på en fin restaurant med gode viner til. 


Som dere forstår – vi kommer til å reise tilbake! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s