Serinakaker som smelter i munnen…

img_0199

Hos oss så innledes alltid julens bakst med serinakaker og pepperkaker. Serinakaker fordi de er så enkle, pepperkaker fordi vi alltid skal driste oss til å lage pepperkakehuset litt finere enn i fjor. Her får dere oppskriften vi bruker på disse fantastisk gode småkakene.

Thors serinakaker:

  • 150 g meierismør
  • 125 g sukker
  • 1 egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/4 ts hjortetakksalt
  • 1 egg til pensling og hakkede mandler til pynt

Rør sukker og smør hvitt før du har i egget og pisker godt. Tilsett mel, vaniljesukker og hjortetakk og bland til en myk og fin deg. Sett deigen i kjøleskapet til den er fast. Trill deigen ut til en pølse og del den opp i like store stykker. Trill kuler av emnene og trykk kulen lett med en gaffel. Pensle med smør og ha på hakkede mandler til pynt. Stekes ved 190 grader, midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. Da er adventstiden innledet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s