Helsprøe krumkaker

img_0221

Krumkaker er en av de tradisjonelle julekakene og det finnes en mengde forskjellige oppskrifter. Vi har forsøkt mange, men de siste årene har vi av en eller annen grunn gått tilbake til denne. Kanskje fordi den er full med det som gjør kakene gode; smør, sukker og fløte 🙂 Det er absolutt ikke vanskelig å lage krumkaker, men det tar litt tid. Deilig er det å fylle dem med multekrem eller iskrem i julen.

Helsprø krumkaker:

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 dl fløte

Pisk smør og sukker hvitt. Pisk så inn ett og ett egg før du sikter inn hvetemel og kardemomme. Ha i fløte til slutt. Du skal nå ha fått en fin og klissete deig. Ha en spiseskje i et varmt, smurt kurmkakejern. Kakene stekes lysebrune og rulles rundt en krumkakeform av tre. Har du ikke krumkakeform så bruk en kopp og lag små «krumkakekopper». Disse fungerer vel så bra, særlig hvis de skal fylles med krem eller iskrem.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s