Karameller så det smeller!

Smør, fløte, sirup og sukker…..alt som er godt og som vi ikke skal ha så mye av. Karameller kokes en gang i året, til jul. Da spares det ikke på noe og smaken er akkurat som den skal være. Her er oppskriften vi bruker:

Fløtekarameller:

  • 100 g smør

  • 2 dl kremfløte

  • 100 g sukker

  • 1 dl lys sirup

  • 1 ts vaniljesukker

Ha alt i en tykkbunnet kjele og kok opp på middels varme. Det står mye om tid og karameller. Jeg har lest at de skal koke i alt fra 20 minutter til en time. Det viktigste er at man tar «vannprøven». Dypp litt av karamellmassen i et glass med kaldt vann og se om den kan formes til en kule. Hvis den kan det så er den ferdig. For oss så tok det ca. 40 minuter denne gangen. Koker du for lite så blir det bare søl. Koker du for mye så blir det steinhardt. Bruk middels varme og rør hele tiden. Resultatet blir, hvis du gjør det riktig, smaskens! Hell karamellmassen i en brødform dekket med bakepapir og la den stivne. Når den er stivnet så ruter du karamellen opp i små kvadrater, og pakker inn én og én i cellofan eller mellomleggspapir (sånn som du bruker i matpakken).

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s