Kikertspasta med valnøtter og høvla parmesan

En enkel lunsj blir et festmåltid med små grep. Ved å bytte ut vanlig pasta med pasta lagd av bønner eller linser, blir det i tillegg sunt. Vi brukte pasta lagd av kikerter. Kikerter er fantastiske og gir mange gode effekter. De er kolesterolsenkende og gir stabilt blodsukker. De er rike på folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, som er essensielle næringsstoffer. Når denne pastaen saker like godt som vanlig pasta, er valget enkelt!

Beregn ca. 2 dl. pasta pr. person. Kok den i saltet vann som det står på pakken. I mens legger du noen cherrytomater i en ildfast form, har litt olivenolje og balsamico på, krydrer med salt og pepper og drysser over frisk basilikum og oregano. Denne baker du i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader.

Oljesaus:

Ha åtte ss. med olje i en liten gryte. Varm forsiktig opp og ha i to hvitløksfedd som er finkuttet. Hvitløken skal bare være i den varme oljen i 30 sekunder. Hell dette over pastaen. Server straks med litt høvlet parmesan og litt valnøtter.

Fantastisk enkelt og godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s